پیدا کردن شغل جدید برای کسانی که قبلا تجربهی کار ندارند یا حتی برای کسانی که قصد دارند کار جدیدی پیدا کنند میتواند مشکل و چالشآفرین باشد. با در نظر گرفتن توصیهها و نکتههای زیر میتوانید در این مسیر موفقیت بیشتری کسب کنید و به نتیجهی دلخواه خود دست پیدا کنید.
۱- ناامید نشوید
پیدا کردن شغل در شرایطی که وضعیت اقتصادی مناسب نیست به طور عادی مشکل است و اگر به آسانی نمیتوانید به نتیجه برسید، این یک موضوع طبیعی است. بنابراین با درک صحیح از شرایط خود را برای مسیر دشواری که پیش رو دارید آماده کنید و بدانید که موفقیت در پیدا کردن کار به صرف زمان و تلاش نیاز دارد. تلاش خود را آنقدر ادامه دهید تا به نتیجه برسید.
۲- انتظارات خود را واقعبینانه کنید
انتظارات خود را از شغل جدید به میزان توانایی، تجربه و تحصیلات خود تعدیل کنید. انتظار اینکه بدون تجربه بتوانید شغلی با درآمد بالا پیدا کنید و به جایگاه شغلی بالایی برسید، انتظاری منطقی نیست. جایگاه فعلی خود را محاسبه کنید و بر اساس این جایگاه به دنبال شغلی متناسب باشید. ممکن است لازم باشد در شروع به کار حقوق کمی دریافت کنید تا در عوض به تجربه و سابقه برای پیدا کردن شغلی بهتر برسید.
۳- رزومهی خوبی بنویسید
برای استخدام در شرکتهای مختلف لازم است تا خودتان را به خوبی معرفی کنید. اولین تماس شما با اغلب شرکتها، رزومهای است که برایشان ارسال میکنید. خود را به جای کارفرما بگذارید و ببینید که آیا رزومهی دریافتی آن چیزی است که توجه آنها را جلب کند ؟
از نوشتن مطالب غیرواقعی یا خودنمایی در رزومه خودداری کنید. رزومه باید مختصر، مفید، قابل اثبات و دقیق باشد. صرفا تواناییهایی که دارید در رزومه ذکر کنید و از نوشتن مهارتهایی که آنها را دوست دارید یا مهارتهایی که اندک هستند را نادیده بگیرید.
اصول نوشتن یک رزومهی خوب
- در اینترنت جستجو کنید و ببینید که افرادی مشابه شما در رزومهی خود چه چیزهایی را مینویسند.
- سایتهای آنلاین برای ساخت رزومه را بررسی کنید و از آنها ایده و راهنمایی بگیرید.
- فیلمهای آموزشی و مطالب آموزشی در این زمینه وجود دارد. آنها را ببینید و سعی کنید نکات مهم هر کدام را رعایت کنید.
- رزومهی خود را بازبینی کنید و بخشهای اضافی را حدف کنید و اطلاعات جدید را به آن بیفزایید.
- رزومهی خود را مطالعه کنید و ببینید چه مهارتهایی در آن کم است. اگر آنها را نمیدانید، به دنبال یادگیری باشید.
۴- ارتباطات خود را تقویت کنید
هر چه دوستان بیشتری داشته باشید احتمال پیدا کردن شغل برای شما بیشتر میشود. در شبکههای اجتماعی تخصصی فعالیت کنید، گروههای همکاری و مراکزی که به کسب تجربه و پیدا کردن دوستان جدید کمک میکنند را دنبال کنید و هر فعالیت دیگری که بتواند ارتباطات شغلی شما را بیشتر کند انجام بدهید.
۵- مسیرهای مختلف پیدا کردن شغل را امتحان کنید
استفاده از سایتهای درج آگهی شغلی، روزنامهها، دوستان، آشنایان، فرم استخدام شرکتهایی که در زمینهی تخصص شما فعالیت میکنند و هر روش دیگری که ممکن است به پیدا کردن شغل شما کمک کنند را امتحان کنید. شرکتهای مختلف هر یک روشهای محدودی را برای پیدا کردن کارجویان استفاده میکنند. این شما هستید که باید تمام راهها را برای پیدا کردن این شرکتها امتحان کنید.
۶- وبلاگ نویسی کنید
فرقی نمیکند که چه تخصصی دارید، در دنیای جدید باید در فضای مجازی دارای هویت باشید. اگر تخصص لوله کشی دارید، حتما مطالب آموزشی و تجربیاتی دارید که میتواند در یک وبلاگ ساده، مخاطبان جدید و شغل جدید و اعتبار برای شما ایجاد کند.
خدماتی را که میتوانید ارائه دهید یا مهارتهایی که دارید را در این وبلاگ شرح دهید و راههای تماس خود را برای دیگران در سایت درج نمایید.
۷- مهارت کسب کنید
آگهیهای شغلی را به خوبی بررسی کنید و ببینید چه مهارتهایی هست که در دانشگاه آن را فرانگرفتید ولی بازار کار به آن نیازمند است. با افرادی که در زمینهی مهارت شما مشغول به کار هستند مشورت کنید و ببینید یاد گرفتن چه مهارتهایی میتواند فرصتهای شغلی جدیدی پیش روی شما قرار بدهد.
۸- اعتماد به نفس داشته باشید
اگر برای مصاحبه شغلی نزد کارفرما میروید، اعتماد به نفس خود را از دست ندهید. بدترین اتفاقی که میتواند بیفتد این است که شما در این شرکت مشغول به کار نخواهید شد. به این فکر کنید که شرکت هم برای انجام فعالیتهای خود به مهارت شما نیاز دارد. تنها چیزی که باید به آن فکر کنید این است که مهارت خود را به بهترین شکل ممکن برای کارفرما شرح دهید. کارفرما باید حس کند شما انسانی قابل اعتماد، خوش اخلاق و توانا هستید. انتقال سایر حالتهای روحی ناخوشایند، چیزی نیست که شما به دنبال آن باشید.
۹- کار رایگان انجام بدهید
اگر تجربهی قبلی ندارید، با انجام کار رایگان برای دوستان، آشنایان و اطرافیان، تجربه و رزومه برای خود ایجاد کنید. تجربه و مهارت خود را مستند کنید و از آن در رزومهی خود بهرهبرداری کنید.
انجام کار رایگان در ابتدای مسیر علاوه بر ایجاد رزومه و مهارت، اعتماد به نفس و قدرت تصمیمگیری شما را افزایش میدهد.
۱۰- از تجربیات جدید نهراسید
اگر در زمینهی مهارت و تجربهی شما اکنون شغل مناسبی وجود ندارد، تجربیات جدید به دست بیاورید. به شغلهای جدیدی فکر کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. افراد بسیاری بودهاند که پس از چندین سال فعالیت در یک رشته، در عرض ۱ یا ۲ یا ۳ سال به مهارتی جدید دست پیدا کردند و درهای جدیدی را در زندگی خود باز کردهاند.
۱۱- شما کارمند به دنیا نیامدهاید
کارفرمای شما هم میتوانست یک کارمند باشد و به اصطلاح به آب باریکهای در زندگی خود قانع باشد. شما هم چیزی از آنها کم ندارید و اگر برای تبدیل شدن به یک کارآفرین به خوبی برنامهریزی و تلاش کنید میتوانید به اهدافی بسیار بزرگتر از استخدام در یک شرکت یا سازمان برسید.