ویروس جدید کرونا ۲۰۱۹ یا کووید-۱۹( COVID-19 ) جدیدترین ویروس از خانواده کروناویروس است که شیوع آن از چین شروع شده است و کشورهای زیادی را آلوده کرده است.

این ویروس شباهت‌های زیادی به ویروس‌های هم‌خانواده مثل ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا دارد و در علائم هم شباهت‌های زیادی با دیگر اعضای خانواده از خود نشان می‌دهد.

کرونا ویروس کووید ۱۹

علائم ابتلا به ویروس کرونا

سه علامت زیر به عنوان علامت‌های ویروس کرونا شناخته می‌شوند. البته باید دقت داشت که تشخیص دقیق بیماری به تست‌های آزمایشگاهی وابسته است و این علامت‌ها صرفا هشداری برای مراجعه به پزشک محسوب می‌شوند.

  1. تب
  2. سرفه خشک
  3. گرفتگی و سنگینی تنفس

نشانه‌های هشدار دیگر

اگر در ۱۴ روز گذشته با بیمار مشکوک در تماس بوده‌اید یا در ۱۴ روز گذشته در محل‌های آلوده رفت و آمد داشته‌اید، لازم است تا مراقبت‌های بیشتری انجام دهید و اگر دیگر نشانه‌های بیماری را در خود مشاهده کردید، سعی کنید هر چه کمتر با دیگران در تماس باشید.

درمان کووید ۱۹ چیست ؟

تا کنون دارویی برای درمان این بیماری کشف نشده است هرچند کشورهای مختلف و شرکت‌های خصوصی در حال تحقیقات برای کشف درمان یا واکسن برای این بیماری هستند.

با توجه به اینکه نرخ مرگ در این بیماری حدود ۲ درصد است، نگرانی شدید از فراگیرشدن آن وجود ندارد و صرفا در حال حاضر تمامی تلاش‌ها برای جلوگیری از همه‌گیری و انتشار بیشتر این ویروس متمرکز شده است.

بسته به قدرت ویروسی که باعث بیماری فرد شده است، علائم بیماری ممکن است مانند یک سرماخوردگی ساده تا تنگی نفس شدید متغیر باشد. همچنین افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند یا دارای برخی بیماری‌های زمینه‌ای دیگر باشند، احتمال خطر در آن‌ها بیشتر است و این گروه افراد باید سطح مراقبتی بیشتری را رعایت نمایند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹

هشدارهای ارائه شده توسط سازمان‌های بین‌المللی شامل موارد زیر هستند:

  1. شستشوی دست‌ها به صورت منظم و پرهیز از لمس دهان، بینی و چشم‌ها با دست‌ها
  2. پرهیز از دست دادن و روبوسی با دیگران
  3. عدم حضور در محل‌های پرجمعیت و کاهش رفت و آمدها
  4. استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده‌های موثر دست و سطوح در طول روز
  5. استفاده از ماسک توسط افراد مشکوک برای جلوگیری از انتشار احتمالی ویروس
  6. استفاده از ماسک توسط افراد سالم برای جلوگیری از لمس دهان و بینی توسط دست آلوده
  7. استفاده از دستکش هنگام لمس محل‌های آلوده و بیرون انداختن دستکش پس از استفاده

نظر شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *