ضمیر ناخودآگاه در انسان از سن چهار ماهگی جنینی و همزمان با ایجاد حس شنوایی ایجاد می‌شود و تا پایان زندگی همراه ما است. این حس تا حدود زیادی در شکل‌گیری احساس ما نقش ایفا می‌کند.

ضمیر ناخودآگاه

تا پیش از سن سه سالگی تنها ضمیر ناخودآگاه در ما شکل می‌گیرد و تقویت می‌شود. پس از آن ضمیر خودآگاه شروع به تقویت شدن می‌کند. به همین دلیل تربیت فرزندان در سه سال ابتدایی زندگی پر اهمیت است.

ضمیر ناخودآگاه چگونه عمل می‌کند ؟

اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق احساس پنجگانه( شنوایی، بویایی، چشایی، لامسه و بینایی ) وارد ضمیر ناخودآگاه می‌شوند و در تصمیم‌گیری و واکنش‌های ما نقش مهمی را ایفا می‌کنند. حجم این اطلاعات آنقدر زیاد است که ضمیر خودآگاه ما توانایی پردازش و درک تمام آن‌ها را ندارد ولی ضمیر ناخودآگاه با دقت این اطلاعات را زیرنظر دارد.

تصمیم‌گیری ضمیرناخودآگاه بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده بر اساس باورها و عادت‌های ما به انجام می‌رسد و به همین دلیل، تغییر باورها و عادت‌ها به شکلی که تصمیم‌های ضمیر ناخودآگاه ما در مسیری که به آن نیازمندیم حرکت کند، الزامی است.

ضمیر ناخودآگاه در تصمیم‌گیری‌ها مانند ضمیر خودآگاه هوشمندانه عمل نمی‌کند و تحت تاثیر احساسات قرار می‌گیرد. ضمیر ناخودآگاه توانایی تشخیص واقعی بودن رویدادها یا رویاها را ندارد و تمامی اطلاعات را جدی فرض می‌کند. برای مثال باور به دلگیر بودن غروب جمعه، حس غربت را در ضمیر ناخودآگاه ما ایجاد می‌کند. بدون اینکه دلیلی واقعی برای آن وجود داشته باشد.

رسیدن به موفقیت با بهبود تصمیم‌های ضمیر ناخودآگاه

برای داشتن زندگی بهتر و رسیدن به موفقیت‌های بزرگ، یکی از مهم‌ترین نقاط تمرکز، توجه به باورها و عادت‌ها و احساسات است. این عوامل نقشی مهم در تصمیم‌گیری‌های ناخودآگاه ما و ایجاد احساس و رویکردهای ما دارند. تا جایی که در توان دارید سعی کنید باورهای مثبت و سازنده و عادت‌های خوب را در خود پرورش دهید. این کار باعث می‌شود تصمیم‌های غیرهوشمندانه‌ی شما هم در مسیر موفقیت و پیروزی شما باشند.

یک نظر در مورد «ضمیر ناخودآگاه چیست ؟»

  • سلام . ممنون از متن مفیدتون.
    اما غم در موقع غروب جمعه حقیقت دارهه. به علت اینکه ارادتمندان به امام زمان و افراد با ایمان ، قلبشون ناراحت میشه ‌که امام زمان ظهور نکردن…

نظر شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *