زنجبیل یا Ginger یکی از انواع ادویهها و گیاهان دارویی مفید است که خواص متنوعی در رفع مشکلات جسمی و برخی بیماریها مانند حالت تهوع، سوء هاضمه، بیاشتهایی، سرماخوردگی و قاعدگی دردناک دارد.
قسمت مورد استفاده از گیاه زنجبیل ساقه متورم شده این گیاه است که زیر زمین قرار میگیرد. این بخش از ساقه، ریزوم نام دارد
برخی از خواص زنجبیل
- خاصیت ضد التهابی: خاصیت ضد التهابی زنجبیل برای کاهش درد و مشکلات مفصلی مفید است. زنجبیل میتواند برای کاهش سردرد، تب، برونشیت و پیشگیری از لختهشدن خون مورد استفاده قرار گیرد.
- جلوگیری از حالت تهوع: یکی از خواص زنجبیل جلوگیری از حالت تهوع است. این گیاه میتواند برای حالت تهوع در شیمیدرمانی و عملهای جراحی مورد استفاده قرارگیرد.
- کاهش فشار خون و دیابت: زنجبیل میتواند میزان قند خون و کلسترول را کاهش دهد و همچنین فشار خون را پایین بیاورد.
- کاهش مشکلات و ناراحتیهای عصبی: استفاده از زنجبیل به دلیل خاصیت ضدالتهابی در کاهش ناراحتیهای عصبی نیز میتواند موثر باشد.
فواید استفاده از زنجبیل
- سلامت مفاصل و استخوانها: استفاده از زنجبیل باعث کم شدن درد مفاصل و سلامت استخوانها میشود.
- کاهش التهاب و درد: زنجبیل میتواند در کاهش دردهای ناشی از التهاب در بخشهای مختلف بدن موثر باشد.
- درمان اسهال: پودر زنجبیل برای درمان اسهال موثر است. این گیاه دارویی با جلوگیری از اسپاسم و گازهای معده این اثر را از خود بر جای میگذارد.
- جلوگیری از نفخ: زنجبیل دارویی موثر برای کاهش نفخ به شمار میرود.
- کمک به هضم غذا: استفاده از زنجبیل گوارش را آسان میکند. این عملکرد به دلیل توانایی زنجبیل در تنظیم قند موجود در غذا و آرام کردن معده است. همچنین زنجبیل میتواند جذب ترکیبات غذایی را در دستگاه گوارش بهبود دهد. علاوه بر این زنجبیل به دلیل افزایش اشتها، در برخی کشورهای آسیایی به صورت خام در منوی غذایی ارائه میشود.