شربت سکنجبین از نوشیدنی‌های سنتی و مفید ایرانیان است. این شربت از ترکیب آب و سکنجبین تهیه می‌شود. برای آشنایی با خواص سکنجبین، فراگیری روش درست کردن سکنجبین و شربت آن با ما همراه باشید.

سکنجبین و کاهو

خواص سکنجبین

سکنجبین به دلیل دارا بودن سرکه و عسل و گاهی وقت‌ها برخی مواد دیگر مثل شیره خرما، شیره انگور، عرق نعناع دارای خواص مفیدی است که برخی از آن‌ها عبارتند از کاهش تب، رفع صفرا، تقویت کبد و معده و رفع سردرد.

سکنجبین دارای طبع سرد و خنک است و تمامی مزایای سرکه را در خود دارد. سرکه موجود در سکنجبین باعث می‌شود نفوذ آن در بدن زیاد شود و در رفع تشنگی و کاهش حرارت افرادی با طبع گرم مفید باشد.

معایب سکنجبین

سکنجبین اگر به دلیل داشتن سرکه و ترشی آن برای سرفه و افراد دارای طبع صفراوی مناسب نیست. این افراد بهتر است از سکنجبین استفاده نکنند یا از انواع کم سرکه و بیشتر شیرین آن استفاده نمایند.

طرز تهیه سکنجبین با عسل

سکنجبین به طور کلی از ترکیب سرکه و انواع شیرین‌کننده‌ها مثل عسل، شکر، شیره خرما یا شیره انگور تهیه می‌شود.

جهت تهیه سکنجبین به مواد زیر نیاز است:

  1. سرکه – ۲ لیوان
  2. عسل – ۵ لیوان
  3. آب – ۴ لیوان

در صورت تمایل به افزایش یا کاهش غلظت سکنجبین می‌توانید مقدار آب را کمی کاهش یا افزایش دهید.

مواد فوق را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید و بجوشانید. در حین جوشیدن کف ایجاد شده را جمع کنید. جوشاندن را آنقدر ادامه دهید تا حجم محلول به یک چهارم تا یک پنجم برسد. هر زمان که غلظت سکنجبین به مقدار مورد نظر شما رسید، محصول شما آماده است. آن را به آرامی سرد کنید و در محل خنک و دور از نور خورشید نگهداری نمایید.

طرز تهیه سکنجبین با شیره انگور

برای تهیه‌ی سنکنجبین با شیره انگور، در عوض عسل می‌توانید از شیره انگور به عنوان شیرین کننده استفاده نمایید. مقدار مورد استفاده از شیره انگور می‌تواند بسته به علاقه شما، کمتر یا بیشتر شود تا شیرینی سکنجبین کاهش یا افزایش یابد.

موارد مصرف سکنجبین

سکنجبین معمولا به صورت خالص به همراه کاهو و یا با ترکیب با آب خنک به شربت تبدیل و نوشیده می‌شود. مصرف کاهو و سکنجبین اشتها را افزایش می‌دهد.

طرز تهیه شربت سکنجبین

سکنجبین مانند شربت‌های آماده که از بازار خریداری می‌شود می‌تواند با آب به مقدار دلخواه ترکیب شود. از نوشیدن شربت گوارای سکنجبین لذت ببرید.

3 نظر در مورد «طرز تهیه سکنجبین و شربت سکنجبین خانگی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *