سیستم‌عامل ویندوز محصول شرکت مایکروسافت محبوب‌ترین سیستم‌عامل در میان کاربران خانگی و اداری به شمار می‌رود. نسخه‌های مختلفی از این سیستم‌عامل در دسترس است و اگر به تازگی سیستم خانگی خریداری کرده باشید یا می‌خواهید بهترین گزینه را برای لپ‌تاپ خود بدانید، این نوشته راهنمایی کامل و کارآمد برای شما خواهد بود.ویندوز

نسخه‌های مختلف ویندوز چه تفاوتی با هم دارند ؟

در حال حاضر سه نسخه‌ی آخر ویندوز یعنی ویندوز ۷ و ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ گزینه‌های متداول میان کاربران خانگی به شمار می‌روند. جدیدتر یا قدیمی‌تر بودن این نسخه‌ها از روی شماره‌ی آن‌ها قابل تشخیص است.

به طور کلی تفاوت بنیادین میان این نسخه‌ها وجود ندارد و اغلب نرم‌افزارها و کاربردها در هر سه نسخه با یکدیگر مشابه هستند.

با توسعه‌ی ویندوز در نسخه‌های جدیدتر به طور معمول تغییرات زیر به وجود می‌آیند:

  1. پشتیبانی از سخت‌افزارهای جدیدتر( مثلا پردازنده‌های جدیدتر، دیسک‌های SSD جدیدتر و … )
  2. رفع مشکلات امنیتی در نسخه‌های قدیمی
  3. افزایش کارایی و رفع مشکلات قدیمی
  4. افزایش پایداری
  5. اضافه شدن قابلیت‌های جدید
  6. تغییرات در رابط کاربری

بسیاری از تغییرات ممکن است برای کاربران خانگی پراهمیت یا حتی قابل تشخیص نباشند.

نرم‌افزارهای جدید

با توسعه‌ی سیستم‌عامل، برخی امکانات جدید به آن اضافه می‌شوند که برخی نرم‌افزارها ممکن است بخواهند از آن‌ها استفاده کنند. برای مثال قابلیت‌های صوتی و تصویری جدید ممکن است توسط برخی بازی‌های کامپیوتری مورد استفاده قرار بگیرد. در این صورت این‌گونه نرم‌افزارها روی نسخه‌های قدیمی‌تر قابل اجرا نخواهند بود.

عدم امکان نصب برخی نرم‌افزارهای جدید روی ویندوزهای قدیمی، می‌تواند مشکلات جانبی دیگری را برای شما ایجاد کند.

امکانات اداری و سازمانی

برخی قابلیت‌های اضافه شدن در ویندوزهای جدید مربوط به کاربران اداری هستند. برای مثال افزایش کنترل مدیر شبکه روی سیستم‌های عضو شبکه با نصب ویندوزهای جدیدتر امکان‌پذیر است. به همین دلیل مدیر شبکه در شرکت‌ها یا سازمان‌ها ممکن است به همین دلیل فقط نسخه‌های جدیدتر را روی سیستم کارکنان سازمان نصب کنند.

امنیت بیشتر

ویندوز یک سیستم‌عامل بسیار بزرگ است و با گذشت زمان، مشکلات امنیتی مختلفی در آن کشف می‌شود. با نصب آخرین نسخه از سیستم‌عامل و به‌روزرسانی مستمر آن، می‌توانید سطح امنیت بیشتری را تجربه کنید.

خطرات امنیتی می‌توانند شامل نفوذ از طریق شبکه و اینترنت و همچنین نفوذ ویروس‌های موجود روی دیسک‌های فلش به هسته‌ی سیستم‌عامل باشند.

رابط کاربری

تغییرات در رابط کاربری ویندوز از مهم‌ترین عوامل است که برخی کاربران ترجیح می‌دهند نسخه‌های خاصی از ویندوز را نصب کنند. هرچند راحتی کار با سیستم‌عامل اهمیت زیادی دارد ولی در عمل پس از مدتی بر اثر عادت، کم اهمیت به نظر خواهد رسید.

سخت‌افزارهای قدیمی

اگر سخت‌افزار شما قدیمی است، ممکن است ناچار شوید تا از نگارش خاصی از ویندوز استفاده کنید. معمولا درایورهای سخت‌افزارهای قدیمی پس از مدتی به‌روزرسانی نمی‌شوند و مثلا ممکن است مادربورد قدیمی شما فقط با ویندوز ۷ قابل استفاده باشد یا استفاده از تمام امکانات آن در ویندوزهای جدیدتر امکان‌پذیر نباشد.

لازم به ذکر است که ویندوزهای جدید تعداد بیشتری از سخت‌افزارها را به صورت خودکار شناسایی می‌کنند ولی این شناسایی ممکن است ناقص یا همراه با مشکلاتی باشد که شما را ناچار کند تا از ویندوزهای قدیمی‌تر استفاده کنید یا سخت‌افزار خود را ارتقا دهید.

سخت‌افزارهای جدید

برخی از سخت‌افزارهای جدید روی ویندوزهای قدیمی‌تر پشتیبانی نمی‌شوند یا استفاده از آن‌ها با مشکلاتی همراه است. برای مثال استفاده از حافظه‌های SSD روی ویندوزهای قدیمی به خوبی امکان‌پذیر نیست و استهلاک آن‌ها به دلیل عدم شناسایی صحیح توسط ویندوز افزایش پیدا می‌کند.

کدام ویندوز برای من بهتر است ؟

پاسخ کلی این است که آخرین نسخه از ویندوز در اغلب موارد بهترین گزینه است مگر اینکه دلیل قانع‌کننده‌ای برای استفاده از ویندوز قدیمی‌تر داشته باشید. با نصب آخرین نگارش ویندوز به سطح بالاتری از امنیت، کارایی و پایداری دست پیدا می‌کنید.

نظر شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *